27.03.2020

Šest novih mjera namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i 
27.03.2020

Civilni stožer RH donio odluku o iznimnom dopuštenju rda za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama za vrijeme proglašenja epidemije COVID 19. Odluka se primjenjuje od 28. ožujka 2020. i nalazi se OVDJE.
26.03.2020

Mjere HZZ-a za očuvanje radnih mjesta dostupne obrtnicima koji koriste mjeru za samozapošljavanje i novoosnovanim obrtima

Nakon donošenja prvog dijela mjera za pomoć gospodarstvu i uspostavljanja kriterija za korištenje tih mjera, Hrvatska obrtnička komora uputila je dodatne zahtjeve prema nadležnim institucijama, kako bi se osigurala dosljedna provedba mjera za sve obrtnike.

26.03.2020

NOVO: ESIF zajmovi za obrtna sredstva

Nastavno na već najavljene mjere pomoći gospodarstvu povezanih s učincima pandemije COVID19, obavještavamo vas kako uz odgodu plaćanja postojećih zajmova s kojom se započelo početkom tjedna (ponedjeljak 23.3.2020.) aktivirana je još jedn amjera.

26.03.2020

USKORO:Mjere HBOR-A za ublazavanje negativnih posljedica nastalih pandemijom COVID -19

Radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID – 19 virusa (koronavirusa), HBOR će provoditi nove mjere u cilju očuvanja razine gospodarske aktivnosti, likvidnosti gospodarskih subjekata te najvažnije – očuvanja radnih mjesta.

24.03.2020

HOK pripremio odgovore na najčešća pitanja o mogućoj odgodi plaćanja poreza za vrijeme trajanja posebnih okolnosti

Obrtnici, ako vam posebne okolnosti izazvane epidemijom korona virusa utječu na poslovanje s ciljem održavanja likvidnosti, gospodarske aktivnosti i zadržavanja zaposlenosti možete Poreznoj upravi podnijeti Zahtjev za odgodom plaćanja uslijed posebnih okolnosti. 
24.03.2020

Obavijest obrtnicima koji su u mogućnosti proizvoditi i dobavljati opremu za potrebe Nacionalnog stožera civilne zaštite

Slijedom odluke na danas održanoj 218. (telefonskoj) sjednici Vlade Republike Hrvatske poduzetnicima prenosimo obavijest o proizvodnji i nabavi opreme i materijala za potrebe Nacionalnog stožera civilne zaštite.
23.03.2020

Prve mjere za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Zagreba

S ciljem ublažavanja negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Zagreba uzrokovanih koronavirusom COVID-19, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je predložio, a Gradska skupština Grada Zagreba prihvatila prve mjere:

  22.03.2020

  OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

  ​Zbog iznimno velikog broja upita obrtnika, za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja za objavljenu mjeru HZZ-a, Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID-19).

  22.03.2020

  Civilni stožer RH donio je Odluku o ograničavanju radnog vremena trgovina

  Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o ograničavanju radnog vremena trgovina koje od nedjelje, 22. ožujka 2020. godine, rade skraćeno od 8.00 do 17.00 sati.


  21.03.2020

  Uputa za poslodavce i radnike vezano uz umanjivanje rizika od zaraznih bolesti

  Radi sve intenzivnijeg širenja korona virusa svim našim obrtnicima prenosimo upute HZJZ vezane uz održavanje higijene i zaštitu od korona virusa.
  Arhiva...