Obavijest obveznicima fiskalizacije - novi poslužiteljski certifikat dostupan za preuzimanje

Fotografije uz članak 1
22.05.2018

Obavještavamo obveznike fiskalizacije sukladno zakonskoj regulativi EU da 07. lipnja 2018. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije.

Novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 07. lipnja 2018. godine u 5:00 sati implementirati na strani sustava Porezne uprave, napominjemo da do 07. lipnja 2018. godine vrijedi postojeći poslužiteljski certifikat.

Obveznici javni ključ novog certifikata mogu preuzeti i prije njegove zamjene, od 21. svibnja 2018. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/), a može se preuzeti i na web stranici Porezne uprave ovdje.

 Kriteriji pretrage kroz FINA tražilicu su:

- Vrsta certifikata: Certifikati za autentikaciju mrežnih stranica

- Certifikacijsko tijelo: FINA RDC 2015 CA

- Naziv aplikacije ili sustava: cis.porezna-uprava.hr

- Naziv poslovnog subjekta: Ministarstvo financija*

- popuniti kriterije CAPTCHA-e za potvrdu da pretragu ne radi robot

Nakon toga je potrebno odabrati opciju 'Traži'.

Preporučamo obveznicima da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju kojeg koriste i/ili svojoj IT podršci jer u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave će im biti upitna fiskalizacija računa.

Novi produkcijski certifikat će imati dulji serijski broj, a trebat će kod implementacije pripaziti i na različit DN od postojećeg u slučaju da korisnički sustav ovisi o tom podatku certifikata.

Prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava izvršena je obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava Fiskalizacije cistest.apis-it.hr gdje se nadolazeća promjena može testirati

 

izvor:www.hok.hr