Obrtnička komora Zagreb pobijednik 10. obrtničkih sportskih igarasa ukupno 10 medalja

Fotografije uz članak 3
15.05.2017

S najviše osvojenih medalja i ukupno 26 bodova, Obrtnička komora Zagreb sveukupni je pobjednik jubilarnih Obrtničkih sportskih igara koje se održavaju već deseti put, a ove godine u periodu od 11. do 14. svibnja 2017. godine na Malom Lošinju. Drugo mjesto s osovojenih 12 bodova pripalo je Obrtničkoj komori Primorsko goranske županije, a treće mjesto u ukupnom poretku zauzela je Obrtnička komora Varaždinske županije s 9 bodova. Trofej za Fair play pripao je Obrtničkoj komori Međimurske županije. 

Povodom 10. OSI Hrvatska obrtnička komora dodjelila je i posebna priznanja za ukupne ostvarene rezultate u proteklih 10 godina. Obrtnička komora Zagreb osvojila je priznanje za najviše osvojenih medalja u kuglanju za muškarce u kojem je u deset godina Igara osvojila 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu. Također, posebno priznanje dodijeljeno je Komori Zagreb i za mali nogomet u kojem su nogometaši tu prvom desetljeću Obrtničkih sportskih igara osvojili 7 zlata, 1 srebro i 1 broncu. 

Pod motom „Važno je sudjelovati, ionako će pobijediti najbolji!“, u sedam sportskih disciplina natjecalo se više od 600 sudionika, obrtnika i obrtnica iz cijele Hrvatske, do je u proteklih deset godina na OSI sudjelovalo gotovo 6000 natjecatelja!
U žestokoj konkurenciji, malonogometna ekipa u sastavu Đani Likar, Željko Legac, Tomislav Kuna, Danijel Beronja, Nikola Golojuh, Džemal Osmanović, Mislav Golojuh, Đemal Adilji, Zoran Brdar, Mario Jakuš, Tomislav Jurjević, Antun Trojnar te voditelj ekipe Darko Horvat osvojila je zlato. 
Još jedno zlato za OKZ osvojio je i Saša Augustić u kategoriji muškog tenisa, koji je u finalu igrao sa momčadskim kolegom Mariom Pezeljom koji je završio drugi sa srebrnom medaljom. 
Komora Zagreb ove je godine osvojila i dvije medalje u ženskom tenisu za koje su zaslužne Dijana Smoljo kojoj je pripala srebrna medalja te Iva Kuten koja je osvojila broncu. 
Ništa manje nisu zaostajali ni igrači stolnog tenisa u kojem je Komora osvojila čak 3 medalje: u ekipi muškog stolnog tenisa srebro je osvojio Tomisalav Ciban , dok je sestrama Crnilo pripalo drugo i treće mjesto, Mirela Crnilo bila je srebrna, a Mirna brončana. 
Ove godine kiša nije pokvarila natjecanje u odbojci na pijesku u kojoj su se hrabro borili Antonija Tretinjak, Dijana Smoljo, Sanja Antolić i Matej Gajić te osvojili srebrnu medalju. 
Odlična konkurencija bila je i u muškom kuglanju u kojem su srebro za OKZ osvojili Željko Milinković, Robert Gajić, Stjepan Pongrac, Matej Gajić, Karlo Vuk te Miljenko Vuk. 
Obrtnička komora Zagreb svoje ekipe imala je i u ženskom kuglanju kojeg su činile Marija Subota, Dijana Smoljo, Andreya Alpeza, Vesna Martinović, Sanja Antolić te Elizabeta Štajdohar, u pikadu u kojem su se natjecali Robert Gajić, Franz Letica, Ana Letica te Andreya Alpeza te u najsnažnijoj disciplini, potezanju užeta u kojem su svoju snagu pokazali Zdravko Bubnić, Sanja Antolić, Tihomir Čubela, Mirko Vasiljević, Aleksandra Žuljević, Nikola Molnar te Antun Trojnar koji su u četvrtfinalu izgubili od kasnije ukupnih pobjednika u potezanju užeta Varaždinske županije. 

 

izvor: www.okz.hr