Održan sastanak s predstavnicima Austrijskog ureda za trgovinu u Zagrebu

Fotografije uz članak 2
06.02.2024

Dana 2. veljače 2024. održan je sastanak predstavnika Hrvatske obrtničke komore i Austrijskog ureda za trgovinu u Zagrebu (Advantage Austria), na čelu s direktorom Mag. Gerhard Schlattl i savjetnicom Jadrankom Jambrek.

Sastanak je imao za cilj produbljivanje uspješne poslovne suradnje između dviju institucija, fokusiranu na povezivanje poduzetnika iz Austrije i Hrvatske. Tijekom sastanka razmatrani su potencijalni zajednički projekti planirani za provedbu tijekom 2024. godine. Također, razmijenjene su informacije o trenutačnim pitanjima vezanim uz aktivnosti Austrijskog ureda u Zagrebu i poslovanje s Republikom Austrijom.

Predstavnici Hrvatske obrtničke komore predstavili su povijest Komore, naglašavajući njezinu ključnu ulogu u razvoju i poticanju obrtništva, te su predstavili relevantne podatke povezane s hrvatskim obrtništvom.

Postignut je dogovor da Austrijski ured za trgovinu nastavi redovito informirati predstavnike Hrvatske obrtničke komore o svim planiranim aktivnostima tijekom 2024. godine. S druge strane, iz Hrvatske obrtničke komore će biti poslan prijedlog prezentacije uvjeta vezanih uz poslovanje na austrijskom tržištu. Također, definirano je da će se odrediti ciljane skupine poduzetnika za koje bi bila organizirana prezentacija u prostorijama Hrvatske obrtničke komore. Nadalje, planira se susret s austrijskim poduzetnicima zainteresiranima za suradnju, pri čemu će se, nakon utvrđivanja obostranog interesa, sektora i termina, organizirati moguća prezentacija.

Ispred HOK-a sastanku su sudjelovali: zamjenica glavne tajnice i savjetnica predsjednika Sanja Želinski Matunec, savjetnik Darko Horvat i stručna surandica Melanija Krklec.