Posjetite božićni sajam zagrebačkih obrtnika

01.12.2016

Drugu godinu za redom obrtnici članovi Udruženja obrtnika grada Zagreba za vas su na glavnom zagrebačkom trgu pripremili obilje unikatnih proizvoda ručne izrade, a sve po pristupačnim cijenama. Šetnja zapadnim dijelom Trga bana Jelačića (između Ilice, Splavnice  i Name) prilika je za razgledavanje šarolikog asortimana vrijednih obrtničkih ruku i tako dobiti ideju za božićne darove.

Vremena ima jer je  Božićni sajam Zagrebačkih obrtnika započeo  26. studenog 2016. godine, a potrajat će do 8.siječnja 2017. godine.

Božićni sajam započinje bogatom ponudom starih zemljopisnih karata, u kućici obrta Svjetionik. Tu je bogata ponuda vina Vinarije Šafran izrasle iz višestoljetne obiteljske tradicije uzgoja vinove loze i proizvodnje vina, kao i ponuda zdravih i beskvasnih pekarskih proizvoda obrta Iris i Branimir delicije. Bogatu ponudu ručnih radova od drva i tkanine možete razgledati u zajedničkoj kućici obrta Klupica i obrta Litkica.
Na božićnom sajmu možete pronaći i neobične minijature obrta Sounds mini koji je asortiman minijatura u konzervama upotpunio izradom anđela pod nazivom Strangels.
U nastavku su nezaobilazni medenjaci i licitarska srca obrta Tomica Marica, čija vlasnica ljubav prema izradi licitara gaji od djetinjstva.
Obrt Angel u ponudi ima torbe i druge kućanske predmete od tekstila, prigodno oslikane za božićno vrijeme.

Unikatni svijećnjaci,anđeli, privjesci od stakla izrađeni u tiffany tehnici  ponuda su u kućici obrta Drag Art.
Prigodne šalice i printevi ponuda su kućice u kojima izlaže obrt Diversus, a uz njih bogati izbor božićnih kuglica.
U kućici naziva Art HD možete pronaći originalne izvedbe popularnih zagrebačkih licitara napravljene od keramike, dok u kućici obrta Farbica možete pronaći široku paletu ručno oslikanih predmete od keramike i drva.

Teško je odoljeti prekrasnim anđelima čuvarima, koji izazivaju osmjeh na licu, obrta Angelek, a tu je i obrt Utopija koji će vas razveselit sa svojom bogatom ponudom tekstilnih proizvoda s prigodnim božićnim motivima.

I ove godine tu su uvijek privlačne igračke obrta Mikuš, a uz njih  ponuda obrta Sitotisak Filip koji je ove godine nagrađen za solarne makete vjetrenjača na sajmu inovacija Arca.
Ukupno je 12 kućica u vlasništvu Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba ,a posjetiteljima predlažemo da kada se odluče obići Božićni sajam računaju na malo više vremena jer pred svakom od kućica zasigurno će zastati i vjerujemo pronaći puno toga što će im izmamiti osmijeh na lice i natjerati ih posegnu za novčanikom kako bi obradovali sebe ili iznenadili svoje najmilije.