Predstavnici HOK-a na sastanku kod ministra Gorana Marića u vezi visokih zakupnina za poslovne prostore

Fotografije uz članak 1
15.05.2019

U utorak, 14. svibnja, zbog učestalih upita obrtnika koji su se suočili s problemom znatnog povećavanja zakupnina poslovnih prostora u državnom vlasništvu, održan je radni sastanak na najvišoj razini s ministrom za upravljanje državnom imovinom Republike Hrvatske, Goranom Marićem.

Sastanku su nazočili predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, pomoćnica ministra Ivana Pintar, državni tajnik Krunoslav Katičić, načelnik sektora za stanove, poslovne prostore i zemljišta Tomislav Volarević te stručna služba HOK-a.

Glavna tema sastanka bile su iznimno povećane zakupnine za poslovne prostore naših članova te su razmatrane mogućnosti pogodnijih uvjeta za obrtnike.

Na sastanku je pokrenuto pitanje smanjenja zakupnina kako bi se rasteretilo obrtnike, s naglaskom da pri rješavanju ovog problema treba uzeti u obzir djelatnosti kojima se oni bave. U nadolazećem periodu bit će napravljen prijedlog svojevrsne kategorizacije djelatnosti, s ciljem olakšavanja poslovanja onima koji su najmanje profitabilni.

 

izvor:www.hok.hr